Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Aug 31, 2020

V novej časti pravidelného podcastu Big Storiezz si moderátorka Babsy zavolala ako hosťa návrhára a fotografa Lukáša Kimličku. Porozprával o tom, ako sa dostal k foteniu a zároveň, ako sa mu spolupracuje so známymi osobnosťami zo slovenského šoubiznisu.


Aug 29, 2020

Maroš Molnár, lasička krížená s gepardom, je rodák zo Žiaru nad Hronom. Študoval na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. Patrí k najvyhľadávanejším trénerom na Slovensku.

Rukami mu prešlo mnoho profesionálnych športovcov, no postupom času sa vďaka projektu...


Aug 28, 2020

Rozbité výklady, bitky, nadávky a protižidovské vtipy - to bola bežná realita Slovenska v 30. a 40. rokoch.

Boli sme pozrieť do Múzea holokaustu v Seredi, ktorý za Slovenského štátu fungoval ako pracovný tábor, neskôr koncentračný. Prevedie nás ním vedúci múzea Martin Korčok.

Nakoľko je Múzeum...


Aug 28, 2020

Je pamätníkom historického míľnika, ktorý Slovensko dostal na stranu víťazov Druhej svetovej vojny. Keď sa 29. augusta 1944 rozpútalo Slovenské národné povstanie, mal len 18 rokov a na otcovu otázku, či si svoju účasť v Povstaní dobre premyslel, odpovedal: Áno.

Dnes 94-ročný Branislav Tvarožek,...


Aug 27, 2020

Zvierací ombudsman ako občianske združenie zabezpečuje právnu a odbornú pomoc útulkom aj verejnosti v prípadoch týrania či iného zlého zaobchádzania so zvieratami. Zástupkyňa Zuzana Stanová prišla do nášho štúdia a porozprávala nám nielen o prísnejších zákonoch pre tyranov, ale aj o tom, ako...