Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Sep 30, 2020

Slovenske zdravotníctvo nie je schopné zvládnuť nápor pacientov, skolabuje. Buď pôjdeme cestou silných karanténnych opatrení alebo máme za dverami Armagedon, odôvodňuje nutnosť prísnych protiepidemických opatrení biochemik Pavol Čekan. Podľa neho sme sa stali obeťou vlastného jarného úspechu a tak...


Sep 30, 2020

Vláda schválila vyhlásenie núdzového stavu -  zisťovali sme, čo to bude pre nás znamenať v praxi. Budete počuť ministra vnútra Romana Mikulca a premiéra Igora Matoviča. 

Ako sa dotkne núdzový stav zdravotníctva? Odpovie minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

Úradu verejného zdravotníctva sme sa...


Sep 29, 2020

Afganistan, Irak, neskôr Balkán a nepokojné zóny Afriky. Všade tam pôsobil a informoval o dianí pôvodne vojnový reportér Martin Rajec. „Bola to výzva a páčilo sa mi, že môžem cestovať, zažívať dobrodružstvá a ešte ti za to aj platia“, tvrdí s odstupom desaťročia.

Nakoniec zakotvil v...


Sep 29, 2020

Vláda bude už zajtra rokovať o núdzovom stave. Čo to znamená, a či nám hrozí napríklad obmedzenie cestovania medzi okresmi tak ako na veľkú noc, odpovie ústavný právnik Vincent Bujňák.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková prichádza s reformou justície – na zajtrajšiu vládu predložila...


Sep 29, 2020

Šport sa ukladá na jesenný spánok. Pandémia udrela na Slovensku vo väčšej sile ako počas marca a apríla. Krízový štáb zaviedol v boji s koronavírusom takmer likvidačné opatrenia. Hromadné podujatia dostali od 1. októbra zákaz. Výnimku budú tvoriť iba tie, kde sa všetci aktéri preukážu...