Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Nov 30, 2020

Monika Jankovská, Ľudovít Makó alebo Bernard Slobodník - sú svedkovia kajúcnici, ktorí sami páchali trestnú činnosť, no priznali sa a svedčia proti ostatným. V slovenskom práve si môžu svojimi svedectvami znížiť trest alebo dokonca kúpiť beztrestnosť. Budete počuť bratislavského sudcu Petra...


Nov 30, 2020

Na Slovensku máme už viacero inštitúcií a ľudí, ktorí sa problematike dezinformácií venujú z rôznych uhlov. Teraz však musí štát vyriešiť koordináciu všetkých zainteresovaných.

Do Disinforeportu dnes prijal pozvanie riaditeľ Kancelárie Rady pre Vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš, ktorý...


Nov 30, 2020

Každý mesiac čo sú školy zatvorené, deťom ukrojí z ich budúcich príjmov, tvrdí to Tomáš Hellebrandt z Útvaru hodnoty za peniaze. Deťom tak zatvorené školy doslova berú ich životné šance a výrazne negatívne to vplýva aj na budúcu životnú úroveň celej krajiny. Dôvodom je až prekvapivo nízka...


Nov 28, 2020

Humorné obrázky z textom už dávno nie sú iba prostriedkom satiry, no používajú už aj v politickom boji na sociálnej sieti. Peter Köles zo Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku skúmal ako meméčka slúžili anonymným stránkam na Facebooku v poslednej predvolebnej kampani Slovensku.

Moderuje...


Nov 28, 2020

Grófka z Dolnej Krupej vybudovala unikátnu ružovú záhradu na svetovej úrovni, je po nej pomenovaná aj výrazná odroda ruží. Jej koniec bol však smutný, tesne pred smrťou jej všetko ukradli. Zo sochy Šípovej Ruženky, ktorú zrejme dostala od otca, zmizla hlava. Nemáte ju náhodou doma na povale?