Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Jul 31, 2021

Veľký maďarský spisovateľ Imre Madách kedysi žijúci na Slovensku napísal Tragédiu človeka – divadelnú hru, ktorá má svoju interaktívnu expozíciu. Môžete si ju pozrieť v kaštieli, kde Madách žil a tvoril, alebo vypočuť v našom podcaste.

V kaštieli v Dolnej Strehovej je pobočka Múzea kultúry...


Jul 30, 2021

V 20. vydaní hovoríme o najnovších prípadoch sexuálneho obťažovania na pracoviskách herných spoločností, komentujeme výsledky predaja nových konzol od Sony a Microsoftu, hodnotíme nový film Voyagers: Vesmírna misia a spomíname filmové a seriálové tipy na august.

NAPÍŠTE NÁM: Ak nám chcete niečo...


Jul 30, 2021

Pôvodne to mal byť zákon na boj proti pedofílii, no dnes obsahuje napríklad zákaz propagácie homosexuality na školách či v televízii. Reč je o maďarskom zákone, ktorý Európska považuje za diskrimináciu sexuálnych menšín a začala voči Maďarsku aj konanie. 

„Téma LGBTI bola zvolená zámerne,...


Jul 30, 2021

Tempo očkovania klesá a nezaberá kampaň, očkovanie bez registrácie ani výjazdy. Tretia vlna premorí deti, lebo tie nie sú očkované a pôjdu do škôl. Deti nakazia starších nezaočkovaných – a možno až tisíce z nich to bude stáť život.

Budete počuť šéfa Národného centra zdravotníckych...


Jul 30, 2021

Futbalisti Slovana Bratislava sa rozlúčili s Ligou majstrov už v 2. predkole. Druhý polčas v podaní Slovana bol možno najlepší od príchodu trénera Vladimíra Weissa na lavičku belasých, no ani to napokon nestačilo. Po domácej sľubnej remíze 0:0 so švajčiarskym šampiónom Young Boys Bern prehrali u...