Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Oct 31, 2021

V novom diele diskusného formátu (podcast/video) Sloboda nie je happy end preberieme veľmi vážne témy, s ktorými v Post Bellum pracujeme denne. Príbehy ľudí, ktorí prežili tyranie nedemokracie nezostávajú v minulosti, ale súvisiaca spoločnosť ako taká a aj ďalšie generácie.
 
Psychológovia tomu...


Oct 31, 2021

Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je Michal Lásik. 

Pamätá si ako v siedmych rokoch chcel vyhadzovať palacinky. Keď mal dvanásť rokov tak sa inšpiroval ľuďmi okolo seba a rozhodol sa, že ide za kuchára. “Výhoda školy je, že sa o teba postará. Prvý rok som len umýval riady a...


Oct 30, 2021

Útoky na Európsku úniu a NATO, podpora štátov s prvkami autokratických režimov, či dezinformácie týkajúce sa ochorenia Covid-19. Týmito, a tiež inými témami v posledných mesiacoch žila slovenská dezinformačná scéna.

O tom, čo sa šírilo slovenským internetom od mája do augusta 2021 sa rozpráva...


Oct 30, 2021

Andrej Kmeť bol kňaz, zakladateľ slovenskej muzeálnej spoločnosti. Bol tiež zberateľ, polyhistor a vášnivý botanik. Venoval sa tiež archeológii a daroval múzeu dokonca aj kostru mamuta.

Podľa kurátorky Evy Uherčíkovej bol výnimočný polyhistor, akých je dnes málo. „Patril medzi polyhistorov,...


Oct 29, 2021

Zničí tretia vlna pandémie náš gastrosektor? Gastrozdruženia sa toho obávajú. Hovoria, že ich štát zatvára ale neponúka im pomoc. Prevádzky budú totiž od pondelka fungovať v obmedzenom režime v 24 okresoch.

O tom, že gastrobiznis potrebuje pomoc počúvame už dlhšie - videli sme aj kompenzácie zo...