Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Dec 29, 2022

Počas adventu sme si spoločne prečítali druhú knižku v rámci nášho čitateľského klubu. Ostali sme pri Isaacovi Asimovi, ale od trilógie Nadácia sme sa presunuli k románu Oceľové jaskyne, ktorý sa pre zmenu odohráva okolo roku 5000 na Zemi.

Roboty sa stávajú čoraz bežnejšou súčasťou života...


Dec 29, 2022

Aký rok máme z pohľadu duševného zdravia za sebou? Ako vedieť nájsť radosť aj v ťažkých časoch a ako spomaliť a oddýchnuť si počas sviatkov - téma pre psychológa Aleša Bednaříka.

Rok 2022 bol z hľadiska psychického zdravia náročný, či už pre prebiehajúcu vojnu na Ukrajine, ale aj pre...


Dec 28, 2022

Za všetko môže nariadenie z 80 rokov minulého storočia, aby pick upy nehyzdili okolie v rezidenčnej oblasti.

Príručka pre profi pilotov "ako šoférovať hybridný prototyp Porsche 936" má 30 strán a prezradíme vám aj na ktoré super auto naniesli bielu fabru v odtieni Quartz.

Nielen tieto informácie sa...


Dec 28, 2022

V podcaste SHARE hovoríme aj o tom, akú úlohu chce Musk neskôr v spoločnosti zastávať.

Miliardár Elon Musk, ktorý pred pár týždňami kúpil americkú mikroblogovaciu sieť Twitter, sľúbil, že odstúpi z postu jej šéfa. Urobil tak v nadväznosti na výsledok jeho vlastnej online ankety, ktorú zverejnil...


Dec 28, 2022

Jeden rok za nami a ten druhý pred. Aký bol a aký bude? Pozreli sme sa na to s Františkom Mikloškom, pozorným pozorovateľom vecí verejných.

 

Za základný pocit z neho označuje smútok. „Neviem byť šťastný, keď si pomyslím na utrpenie miliónov Ukrajincov pre nezmyselnú vojnu“, tvrdí. Na druhej...