Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Apr 30, 2022

Spolu s konvenčnou vojnou na poliach a v mestách prebieha aj vojna informačná. Tak, ako iné štáty, aj Slovensko je terčom dezinformácií a propagandy. Výskumy ukazujú, že viera Slovákov v prokremeľské naratívy je pomerne vysoká.

Ako sú na tom Slováci s vierou v prokremeľské naratívy? Aké faktory...


Apr 30, 2022

Slovenské národné rady boli v histórii tri – a všetky vznikli v zlomových obdobiach. Poslanci zasadali aj v súkromných domoch, zmestili sa do jednej miestnosti. Keď bolo treba, vzali do ruky zbraň a bojovali.

Vedeli by ste vymenovať všetky tri slovenské národné rady z histórie? Prvé dve existovali len...


Apr 29, 2022

Čvarga, intelektuálny planktón, či hlupáci – a to nie je ani zďaleka koniec výpočtu expresívnych vyjadrení. Nejde pritom o zachytenie prekáračiek na trhu, či v zariadeniach tretej cenovej, takto vyzerá rozprava v parlamente, kde sa už druhý deň rokuje o vydaní Roberta Fica činným v...


Apr 29, 2022

Slovenský futbalový zväz má zarobené na solídnu frašku. Dnes ešte nevieme, kde, kedy a s kým sa uskutoční finále Slovnaft Cupu. Isté je len to, že o pohár zabojujú Slovan Bratislava a Spartak Trnava. Hrať sa má 8. mája na bratislavskom Tehelnom poli, na štadióne by mali byť fanúšikovia z oboch...


Apr 28, 2022

Aké možnosti má Rusko, ak si vlastné čipy nevyrobí?

V šiestej časti podcastu SHARE o Ukrajine redaktor Živé.sk Lukáš Koškár hovorí o gigantických investíciách, ktoré údajne plánuje Ruská federácia venovať na rozvoj vývoja a výroby mikročipov a podporu ich predaja.

Šéfredaktor Filip Hanker v...