Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasty Aktuality.sk

Jul 31, 2022

Jaro Slávik, nepoddajný sociálny autista, rodák z Bratislavy. Študoval scenáristiku na VŠMU v Bratislave. V roku 1996 sa stal najmladším výkonným riaditeľom gramofónovej spoločnosti EMI na Slovensku. V posledných rokoch je známy ako porotca v relácii Česko Slovensko má talent. Je jediným porotcom,...


Jul 30, 2022

Na Slovensku zohráva občianska spoločnosť v boji proti dezinformáciám kľúčovú rolu. Potrební sú najmä aktívni digitálni občania, ktorí by mali silnú vôľu zvyšovať kvalitu informačného prostredia a do digitálneho priestoru prenášať demokratické a občianske hodnoty.

Ako boj proti...


Jul 30, 2022

V opozícii môže mať SaS lepšiu vyjednávaciu pozíciu ako vo vláde, hovorí poslankyňa Jana Bittó Cigániková. Riziká pre Slovensko by podľa nej tiež boli väčšie, keď SaS vo vláde zostane. Tvrdí, že v takom prípade by voľby isto vyhrali Hlas so Smerom.


Jul 30, 2022

Denník Anny Frankovej sa končí nádejne, no skutočnosť bola úplne opačná. Ako Anna nakoniec zomrela a ako sa našiel Annin denník? Dôstojník Gestapa, ktorý zatkol Annu Frankovú, po vojne ešte dlho pôsobil vo viedenskej polícii. 

Razie na Židov nacisti zo začiatku skrývali. Ak sa to dostalo do novín,...


Jul 29, 2022

Slovensko nedávno navštívila delegácia europoslancov a bola sa pozrieť na vylúčené rómske komunity na východe Slovenska. Šéf výboru Európskeho parlamentu pre regionálny rozvoj Younous Omarjee následne uviedol, že je hanbou a škandálom pre Slovensko i Európsku úniu, že Rómovia vo vylúčených...